LEUKE STEDENTRIPS IN NEDERLAND

Heb je zin in een stedentrip of een weekendje weg? Denk eens aan een Staycation Stedentrip in Nederland. Ons eigen land heeft een heel divers aanbod aan mooie en leuke steden. Wij hebben een aantal bekende en minder bekende steden in Nederland voor je op een rijtje gezet. Kies een van de deze steden en ga op een leuke stedentrip in Nederland!

Den Haag biedt veel mogelijkheden voor een leuke stedentrip met stad en strand, vanwege de ligging aan de kust. In Den Haag mag een wandeling over het Binnenhof en langs de hofvijver niet ontbreken. Daarnaast is de Grote Kerk een bezienswaardigheid in deze stad, hier kom je meer te weten over de Gouden eeuw. Tips: bezoek Paleis Noordeinde, het Vredespaleis of maak een rondvaart door de grachten.

Als je van winkelen houdt dan is Den Haag ook een echte aanrader. Populaire plekken zijn het Hofkwartier en de Denneweg. De winkels zijn in Den Haag 7 dagen per week open, dus perfect voor een weekendje weg. Wil je de stedentrip Den Haag combineren met het strand in Scheveningen? Stap in de auto of in een van de bussen of trams die rechtstreeks naar Scheveningen rijden!

De stad Deventer komt misschien niet direct bij je op als je denk aan een stedentrip in Nederland. Het is echter één van de oudste steden van Nederland en net als Zutphen een Hanzestad. Leuk weetje: het oudste stenen woonhuis van ons land staat in Deventer!

Daarnaast zijn er in deze stad nog diverse monumenten te vinden die herinneren aan de Hanzetijd. De rivier de IJssel loopt door Deventer, wat deze stad een leuke uitstraling geeft. De knusse binnenstad is erg fotogeniek en het lijkt soms zelfs even alsof je in het buitenland bent. Tips: maak een leuke stadswandeling, bezoek het Bergkwartier en bekijk de stad van bovenaf na een beklimming van de Lebuinuskerk.

Je hebt het vast al eens voorbij horen komen, maar in 2018 was Leeuwarden European Capital of Culture en we begrijpen wel waarom. De stad heeft een gezellige binnenstad en een aantal noemenswaardige musea, waaronder natuurlijk het Fries Museum. Daarnaast kun je in Leeuwarden genieten van heerlijke ontbijtjes, lunches en diners. Leeuwarden was niet voor niks een aantal jaar geleden de ‘Stad van de Smaak’. Reis naar het verre Noorden en ontdek deze leuke Friese stad.

Haarlem staat vooral bekend als de stad van de hofjes! De oude hofjes die je kunt bezoeken liggen soms erg verstopt en worden vaak omringd door authentieke huisjes en mooie tuinen. Elk hofje in Haarlem is weer anders. Je kunt een van de leuke wandelroutes volgen, waarbij je langs de meest bijzondere hofjes van de stad loopt. Daarnaast staat Haarlem ook op culinair vlak goed bekend. Haarlem is een van de steden in Nederland met de meeste cafés en restaurants. De keuze is reuze met hippe koffie spots, borrel cafés en luxe restaurants.

Rotterdam is ook een ideale bestemming voor een citytrip in Nederland. Deze stad stond een aantal jaar terug zelfs op de vijfde plek van steden die je moet bezoeken volgens de Lonely Planet. Wat maakt Rotterdam leuk en wat kun je doen tijdens een stedentrip Rotterdam? Shop till you drop in de bekende Koopgoot, bezoek de Pelgrim stadsbrouwerij, breng een bezoekje aan Diergaarde Blijdorp en sla zeker de Markthallen niet over!

Delft staat ook wel bekend als Prinsenstad, schilderstad en studentenstad. Wat maakt Delft leuk voor een stedentrip? De stad heeft een gezellige historische binnenstad met hofjes, pleinen, musea, leuke winkels en historische gebouwen. Natuurlijk is je stedentrip Delft niet compleet als je geen bezoek hebt gebracht aan Royal Delft. Je kunt in Delft zelfs eventueel een workshop Delfts Blauw schilderen doen, mocht je creatief aan de slag willen gaan. Het aardewerk is onlosmakelijk met de stad verbonden.