Overnachten in een kasteel? Ontdek de leukste hotels van Nederland

Droom jij van een overnachting in een echt kasteel? In alle luxe en rust een nachtje weg? Dat kan! Door heel Nederland vind je prachtige kastelen die zijn omgetoverd tot de meest bijzondere hotels. 

Kastelen

Maar wat is een kasteel nou eigenlijk? En wat is de oorsprong van een kasteel? Een kasteel is een bouwwerk dat onder middeleeuwse omstandigheden te verdedigen was. Oorspronkelijk combineerde een kasteel de functies van verdediging en bewoning aan een beperkte groep mensen van adel. Tegenwoordig vind je veel kastelen in Nederland die zijn omgetoverd tot prachtige hotels. 

een staycation in een kasteel

Slapen in een gebouw dat dateert uit de middeleeuwen wilt natuurlijk iedereen! Kastelen zijn vaak gelegen in prachtige natuurgebieden waardoor je een verblijf kunt combineren met heerlijke wandelingen of fietstochten. Wij zijn ontzettend fan van kasteelhotels! Benieuwd naar de verschillende hotels? Wij hebben onze favoriete kasteelhotels voor je op een rijtje gezet:

Pillows baarlo | LIMBURG

Tijdens een staycation bij Pillows Baarlo word je wakker in een 13de -eeuws kasteelhotel. Bij Pillows Baarlo zul je je geen moment vervelen. Ga voor een wandeling of fietstocht en ontdek de prachtige bossen & natuurgebieden. Of blijf lekker binnen de kasteelpoorten en ontdek restaurant ‘De Tuin van de Barones’. Hier komen gerechten van over de hele wereld samen en wordt gebruik gemaakt van lokale producten uit de omgeving. Geniet van de verrassende smaken & de prachtige natuur tijdens een staycation bij Pillows Baarlo!

Kasteel Kerckebosch | ZEIST

Persoonlijke gastvrijheid en culinaire verrassingen ervaar je tijdens een Staycation bij Kasteel Kerkebosch in Zeist. Dit prachtige kasteel is gelegen in de bosrijke omgeving van de Utrechtse Heuvelrug en biedt de perfecte locatie voor een heerlijk verblijf, culinaire ervaring, trouwerij & nog veel meer! Ontdek wat de Utrechtse Heuvelrug allemaal te bieden heeft & laat je verrassen tijdens een staycation bij Kasteel Kerkebosch!

Parc broekhuizen | UTRECHTSE HEUVELRUG

Ontdek Parc Broekhuizen! Een 15e -eeuws kasteelhotel gelegen in het midden van Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug. Hier vind je het prachtige boutique hotel Parc Broekhuizen, restaurant Voltaire én Bistro LOF. Op dit uitgestrekte landgoed vind je terrassen, moestuinen, het koetshuis, fietsen en wandelpaden. De omgeving van Parc Broekhuizen biedt cultuur, natuur én culinaire bezienswaardigheden. Tijdens een staycation bij Parc Broekhuizen ervaar je een wereld warm welkom!

Landgoed Duin & Kruidberg | Nationaal Park Zuid-kennemerland

Tijdens een staycation bij Landgoed Duin & Kruidberg stap je een hele andere wereld binnen. Hier kom je volledig tot rust en kun je beginnen met onthaasten. Ontdek het klassiek-historisch Landhuis, de sfeervolle Engelse Landgoed tuin én de omgeving van Nationaal Park Zuid-Kennemerland. Hier ervaar je oprechte gastvrijheid in combinatie met een stijlvolle sfeer!