Hotels op de Veluwe

Om uitgestrekte natuur te ontdekken hoef je helemaal niet naar het buitenland! Hier in Nederland bevindt zich het Nationaal park de hoge Veluwe. Een uitgestrekt natuurgebied waar je de Big Five bestaande uit de edelhert, het wild zwijn, de reen, de vos en de schotse hooglander. Verder vind je hier zandverstuivingen, bossen & heidevelden. Of je nou toe bent aan ontspanning, wellness, avontuur of sportieve activiteiten, op de Hoge Veluwe vind je het allemaal! 

De Veluwe

Zoveel vierkante kilometers wilde natuur doet iets met je. Tijdens een weekendje weg op de Veluwe valt er van alles te beleven. Naast prachtige natuur, een rustige omgeving en bijzondere diersoorten vind je rond en op de Veluwe ook culinaire & culturele hotspots. Zo vind je hier het beroemde Kröller-Müller museum, waar je onder andere werken van Picasso, Van Gogh en Mondriaan vindt. Ook bevindt zich hier het prachtige Paleis het Loo, een museum met barokke tuinen & koetshuizen. Mocht je liever voor een sportieve activiteit gaan dan kun je op de Veluwe een van de prachtige wandelroutes maken, een lange fietstocht beleven of ter paard het gebied ontdekken. Mocht je toe zijn aan rust? Dan kun je hier terecht voor een heerlijk wellness verblijf in een van de vele hotels. Op de Veluwe vind je het allemaal!

een staycation op de veluwe

Dus waar wacht je nog op? Ervaar uitgestrekte natuur, kom tot rust & beleef de leukste activiteiten tijdens een weekendje weg op de Veluwe. Wij hebben onze favoriete hotels op de Veluwe voor je op een rijtje gezet:

Kasteel engelenburg

Beleef de Veluwe vanuit een kasteelhotel! Bij Kasteel Engelenburg ervaar je luxe & comfort in een bijzonder hotel. Kasteel Engelenburg biedt 41 hotelkamers en suites welke zijn gelegen in het Koetshuis, de Orangerie en het Kaapse Huis. De kamers zijn ingericht met prachtige stoffen, antieke meubelen en Zuid Afrikaanse accenten. Vanuit Kasteel Engelenburg kijk je uit op de prachtige natuur, de slotgracht en het kasteelpark. Een ware oase van rust en ruimte vind je hier. Ervaar de Veluwe tijdens een staycation bij Kasteel Engelenburg en ontdek dit prachtige kasteelhotel. 

landgoed rhederoord

Landgoed Rhederoord, ook wel het best bewaarde geheim van de Veluwe! Hier kun je stijlvol overnachten middenin de natuur. Bij Landgoed Rhederoord overnacht je in het authentieke landhuis óf koetshuis waar je kunt genieten van pure kwaliteit, lokale gerechten en oprechte gastvrijheid. Dit historische landgoed is gelegen aan de rand van de Veluwe en is de ideale plek om heerlijk tot rust te komen tijdens een weekendje weg. Ervaar de Veluwe vanaf Landgoed Rhederoord en ontdek wat dit prachtige gebied allemaal te bieden heeft! 

kasteel essenburgh

Tijdens een overnachting bij Kasteel Essenburgh stap je terug in de tijd. Dit imposante, 17e-eeuws kasteel is gelegen in het groene hart van de Veluwe. Het Kasteel beschikt over 36 kamer met uitzicht op de rustieke, Engelse landschapstuin en vijver. Tijdens een verblijf bij Kasteel Essenburgh kun je een comfortabel verblijf combineren met fantastische fietstochten, lange wandelingen of andere activiteiten in de heerlijke buitenlucht. Ontdek de Veluwe tijdens een verblijf bij Kasteel Essenburgh.