VAKANTIE IN EIGEN LAND: 4 REDENEN WAAROM DIT EEN HÉÉL GOED IDEE IS

Als we aan vakantie denken, dan denken we vaak aan het buitenland; paradijselijk witte stranden, een azuurblauwe zee, tropische temperaturen en onbekende culturen. Vaak vergeten we echter al het moois wat recht vóór ons ligt, zoals het Limburgse heuvellandschap, de Wadden, de Friese Meren en onze prachtige steden. Alleen dit zou al reden genoeg moeten zijn om voor een vakantie in eigen land te kiezen. Ben je nog niet overtuigd? Geen zorgen, er zijn nog meer voordelen…

bespaar tijd

Waar je ook heen wil in Nederland, je bent er binnen no-time. Zo kan je je vakantiedagen het beste benutten. De korte reistijd biedt ook de mogelijheid om vrienden en familie langs te laten komen, gezellig toch? 

bespaar stress

Hoewel het doel van vakantie vaak ontstressen is, kunnen de vakantievoorbereidingen en de reis naar de bestemming redelijk wat stress opleveren. Of dat nou aan vliegangst ligt of juist het (veel te) vroeg aanwezig zijn op Schiphol, dat weten wij niet. Wat we wel weten… bij een vakantie in eigen land ervaar je deze stress een stuk minder, of zelfs helemaal niet. Iets vergeten? Dan rij je toch even naar huis?

Photo by Bart Ros on Unsplash

bespaar co2

Je bespaart niet alleen tijd én stress, maar je bespaart ook nog eens CO2. Die verre vluchten naar exotische bestemmingen zijn namelijk niet bepaald leuk voor het milieu. Een vakantie in eigen land betekent dus óók dat je iets goed doet voor je medemens. Twee vliegen in één klap.

Bespaar geld

Je kan een vakantie in eigen land natuurlijk zo gek maken als je zelf wil, maar in het algemeen zal je voordeliger uit zijn dan het maken van een (verre) reis. En daar zijn wij als zuinige Nederlanders in het algemeen toch wel erg blij mee!

Laten we nou eerlijk zijn; besparen klinkt toch voor iedereen als muziek in de oren? De allergrootste winst die je echter behaalt met een vakantie in eigen land is het plezier in (her)ontdekken en het (opnieuw) realiseren wat voor moois ons kleine kikkerlandje eigenlijk te bieden heeft. Uitgestrekte zandstranden, prachtige bos-en heidelandschappen, middeleeuwse kastelen, historische Hollandse steden en pittoreske plaatsjes… Nederland heeft het allemaal.

Inspiratie nodig wat betreft bestemmingen en/of accommodaties? Boek nu je vakantie (ofwel: Staycation) in eigen land via Staycation-Nederland.nl.

Photo by Sander Weeteling on Unsplash