DE IDEALE CITYTRIP ÉN BEACH ESCAPE: DEN HAAG

Oh, oh, Den Haag. Een cultureel én politiek hart, gezellige wijkjes, rustgevende natuur en zand tussen de tenen. En dat in één stad: die ene, achter de duinen. Een aantal highlights op een rij, die Den Haag onvergetelijk maken: 

Het historische en politieke hart

Een ontdekkingstocht langs het historische en politieke hart van Den Haag mag bij je bezoek absoluut niet ontbreken. Wandel langs het Paleis Noordeinde, de aanliggende chique winkelstraat, de Hofvijver, het Binnenhof, de statige ambassades op het Lange Voorhout én zwaai naar de politici aan de andere kant van de straat. Oef! 

Tijd om bij te komen en frisse energie op te doen bij een van de aangeprezen, culinaire restaurants op de Denneweg. Oker, bijvoorbeeld.   

Escher Museum

Cultuurliefhebbers kunnen hun gevoel voor verwondering en fantasie volledig de vrije loop laten in het Escher Museum aan het Lange Voorhout. Hier is niks wat het lijkt. Optisch bedrog en het spelen met ruimte, perspectief en de werkelijkheid staan centraal in het werk van deze graficus. Een fascinerend museum, dat bij zowel jong als oud, de aandacht weet te pakken én houden. 

De duinen: niet parelwit, wél een parel

En tenslotte…. het ware juweel van Den Haag: de ongerepte duinen en het strand. Verbaas je niet, wanneer het ‘ben-ik-wel-écht-in-een-stad-gevoel’ langzaam meester van je maakt, terwijl de zachte wind door je haren strijkt. De kustplaatsen van Den Haag zijn een waar plezier voor alle zintuigen: meters uitgestrekt strand, het geluid van de golven en de ziltige, frisse lucht. Voor de volledige beleving prikkel je tevens je smaakpupillen bij visrestaurant Catch by Simonis op Scheveningen.