Over Staycation Nederland

Wij Nederlanders zijn het gewend de hele wereld over te reizen, maar vergeten vaak ons eigen land te ontdekken. Het is niet alleen beter voor onze footprint, maar kan ook verfrissend werken door bewust te genieten van een verblijf in eigen omgeving. Geen reisstress, geen urenlang wachten op vliegvelden noch hoge reiskosten; wél het vakantiegevoel.

Een staycation is dé kans om (opnieuw) de mooiste plekken van Nederland te ontdekken. Wij helpen je met Staycation Nederland graag een handje op weg; wij hebben de meest bijzondere Staycation accommodaties vast voor je uitgezocht.

IN DE PERS

Veelgestelde vragen

Wat betekent 'staycation'?

Staycation is de Engelse benaming voor een thuisblijfvakantie of een vakantie in eigen land. Het bevat de woorden ‘stay’ (blijven) en ‘vacation’ (vakantie). Het begrip ontstond rond 2008 in Amerika en waaide over naar Nederland via Engeland. 

Wat zijn de voordelen van een thuisblijfvakantie?

Een thuisblijfvakantie is over het algemeen goedkoper en beter voor het milieu dan een (verre) reis naar het buitenland. Bovendien heb je een kortere reistijd en steun je de Nederlandse hotels. Lees de blog hierover voor meer redenen.

Welke Covid-19 maatregelen nemen de deelnemende hotels?

De Covid-19 maatregelen verschillen per hotel. Bekijk de website van het betreffende hotel voor meer informatie over hygiëne.