CULINAIRE HOTELS MET STERRENRESTAURANTS

Dat Nederland veel te bieden heeft op het gebied van kunst, cultuur en natuur – dat wisten we. Maar óók op gastronomisch gebied biedt Nederland vele mogelijkheden. En hoe fijn is het als je na een sterrenmaaltijd óók kan blijven slapen in een luxe kamer? Dubbel genieten dus! Dit zijn onze favoriete hotels met een sterrenrestaurant: 

parc broekhuizen / restaurant voltaire

Boutique Hotel Parc Broekhuizen, gelegen in het midden van Het Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug, ademt grandeur, historie en kwaliteit. Design lovers én fijnproevers kunnen hier hun hart op halen. Dat heeft Michelin in 2018 bevestigd door Restaurant Voltaire met haar eerste Michelin-ster te waarderen. De kenmerkende keuken van chef-koks Robert Poel en Thomas Diepersloot, gecombineerd met de warme service en unieke setting, maken Restaurant Voltaire (én dus ook Parc Broekhuizen) een bijzondere bestemming. Zodra het weer kan kunt u genieten van een bijzondere culinaire ervaring in Restaurant Voltaire. 

hotel de l'europe / Bord'eau

Hotel De L’Europe is een begrip in Amsterdam. Na een volledige restyling van het interieur van de begane grond – waar restaurant Bord’eau gelegen is – verwachten wij dat dat voorlopig ook nog wel even zo blijft. Het met een Michelinster bekroonde Bord’eau, onder toeziend oog van Bas van Kranen, serveert een menu vol sprankelende, smaakvolle sensaties. Maar smaak is niet het enige zintuig dat wordt geprikkeld. Het oog wil immers ook wat – Bord’Eau biedt een prachtig uitzicht over de Amstel.

the dylan / vinkeles

In het hart van de Negen Straatjes, aan de prestigieuze Keizersgracht, bevindt zich een verborgen parel – The Dylan Amsterdam. In het hotel zelf bevindt zich ook nog zo’n verborgen pareltje, namelijk restaurant Vinkeles. Gevestigd in een 18e eeuwse bakkerij, staat culinair vakmanschap hier van oudsher hoog in het vaandel. Onder leiding van Executive Chef Dennis Kuipers en Chef de Cuisine Jurgen van der Zalm worden zodra het weer kan de sterren van de hemel gekookt. Maître Natasja Noorlander zorgt dat het aan niets ontbreekt met verrassende wijnen. 

okura hotel / ciel bleu & yamazato

Het Amsterdamse Okura hotel telt niet één, maar twee sterrenrestaurants – en in totaal drie sterren. Ciel Bleu, met een internationale keuken die gerund wordt door Onno Kokmeijer en Arjan Speelman, is bekroond met twee Michelinsterren. Zodra het weer kan is dit genieten op het allerhoogste niveau – letterlijk en figuurlijk – het restaurant bevindt zich namelijk op de 23e verdieping van het hotel. Op de begane grond – en nee, dat zegt niets over de kwaliteit van het restaurant – bevindt zich het authentiek Japanse restaurant genaamd Yamazato. Hier worden meer dan vijftig specialiteiten uit de traditionele kaiseki ryori keuken, de Japanse haute cuisine bereid door de kundige handen Masanori Tomikawa en het team van Japanse koks. Iene miene mutte dan maar? 

Header foto: Parc Broekhuizen